Ako zákon o strategických investíciách mení pravidlá verejného obstarávania

16. 4. 2024

Dňa 24.4.2024 poslanci Národnej rady SR schválili zákon o mimoriadnych opatreniach pre strategické investície a pre výstavbu transeurópskej dopravnej siete, ktorým sa menia aj pravidlá verejného obstarávania.

Prinášame Vám prehľad podstatných zmien v procese verejného obstarávania, ktoré tento zákon z dielne Ministerstva dopravy SR zavádza a to nie len pre strategické investície.

Obstarávanie strategickej investície 

Cieľom zákona je upraviť podmienky na prípravu, uskutočňovanie a dokončovanie investičných projektov, o ktorých vláda Slovenskej republiky rozhodne, že sú strategickou investíciou a ich realizácia je vo verejnom záujme.

Verejný obstarávateľ a obstarávateľ uvedú v oznámení o vyhlásení verejného obstarávania..., že predmetom zákazky je plnenie pre strategickú investíciu. 

Úprava lehoty pre podanie žiadosti o vysvetlenie 

Osobitne len vo vzťahu k strategickým investíciám sa navrhuje úprava lehoty pre podanie žiadosti o vysvetlenie zo strany záujemcu nasledovne:

Ak chcete dočítať celý článok, prípadne mať možnosť hlasovať v ankete a vidieť jej výsledky, objednajte si, prosím, platený balík.

Ak už platený balík máte, prihláste sa, prosím.

Chcete využívať všetky funkcionality VO-PORTALu?
čítať všetky článkymožnosť položiť otázkustiahnuť a tlačiť zákon s usmerneniamia oveľa viac
Zaregistrujte sa zadarmo alebo využite niektorý z platených balíkov.
Tento web je chránený pomocou systému Google reCAPTCHA.
Ochrana súkromia | Podmienky používania | Zásady používania cookies.
created by (2020)