Úplne nový zákon v parlamente

2. 9. 2015
Vláda SR predložila Národnej rade SR návrh úplne nového zákona o verejnom obstarávaní.

Hlavným dôvodom vzniku návrhu nového zákona je transpozícia nových Smerníc Európskeho parlamentu a Rady 2014/24/EÚ o verejnom obstarávaní a 2014/25/EÚ o obstarávaní vykonávanom subjektmi pôsobiacimi v odvetviach vodného hospodárstva, energetiky, dopravy a poštových služieb z 15. Januára 2014, ktoré nahrádzajú doterajšie smernice č. 2004/17/ES a 2004/18/ES. Transponuje sa aj nová smernica 2014/23/EÚ o udeľovaní koncesií. (O nových smerniciach sme Vás už informovali a nájdete ich v časti Zákon/Súvisiaca legislatíva tu).

Uvádzame z dôvodovej správy k návrhu zákona:

„Nové smernice v podstate vychádzajú zo zásad a princípov založených ich predchodcami, pričom ich hlavnými cieľmi sú zefektívnenie a urýchlenie procesov verejného obstarávania prostredníctvom povinnej elektronizácie, väčšia flexibilita a zníženie administratívnej záťaže, uľahčenie prístupu malým a stredným podnikom  na trh, podpora využívania verejného obstarávania ako kľúčového nástroja na plnenie cieľov environmentálnej a sociálnej politiky a taktiež zavedenie väčšej právnej istoty pri aplikácii jednotlivých inštitútov.“

Návrh nového zákona nájdete aj na vo-portal.sk v časti Zákon/Súvisiaca legislatíva tu.

O ďalšom legislatívnom procese nového zákona Vás budeme priebežne informovať.

Ak chcete dočítať celý článok, prípadne mať možnosť hlasovať v ankete a vidieť jej výsledky, objednajte si, prosím, platený balík.

Ak už platený balík máte, prihláste sa, prosím.

Chcete využívať všetky funkcionality VO-PORTALu?
čítať všetky článkymožnosť položiť otázkustiahnuť a tlačiť zákon s usmerneniamia oveľa viac
Zaregistrujte sa zadarmo alebo využite niektorý z platených balíkov.
Tento web je chránený pomocou systému Google reCAPTCHA.
Ochrana súkromia | Podmienky používania | Zásady používania cookies.
created by (2020)