Aukčný systém EVO nie/je certifikovaný!

10. 1. 2014

Na základe novely zákona č. 25/2006 Z. z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len „zákon ") zákonom č. 95/2013 Z. z. zo dňa 19. marca 2013 je možné uskutočňovať elektronickú aukciu, podľa §116 ods. 10 zákona, od 1. januára roku 2014 len prostredníctvom certifikovaného systému na uskutočnenie elektronickej aukcie.

Úrad pre verejné obstarávanie pravdepodobne aj na náš podnet zverejnil na svojej webovej stránke Zoznam certifikovaných systémov na uskutočnenie elektronických aukcií:

Viac tu: http://www.uvo.gov.sk/certifikovane-systemy

Pozoruhodným faktom je, že aukčný portál EVO, ktorý prevádzkuje ÚVO, teda ten istý úrad, ktorý podľa § 112 písm. h zákona certifikuje tieto systémy, sa medzi certifikovanými systémami nenachádza. To, že aukčný systém EVO nie je zatiaľ certifikovaný a jeho certifikácia stále prebieha nám telefonicky potvrdil aj zamestnanec ÚVO.

Otázkou teda ostáva, prečo ÚVO nestihol od 19. marca 2013! resp. od účinnosti novely zákona od 1.7.2013 certifikovať aj svoj vlastný systém na uskutočňovanie elektronických aukcií?

Aktuálny stav k 13.1.2014:

Úrad pre verejné obstarávanie podľa informácie zverejnenej na jeho web stránke certifikoval už aj vlastný aukčný systém IS EVO a to od 10.1.2014. Informoval o tom verejnosť, asi zhodou okolností, deň potom ako sme Vás upozornili, že nie je certifikovaný?!

Ak chcete dočítať celý článok, prípadne mať možnosť hlasovať v ankete a vidieť jej výsledky, objednajte si, prosím, platený balík.

Ak už platený balík máte, prihláste sa, prosím.

Chcete využívať všetky funkcionality VO-PORTALu?
čítať všetky článkymožnosť položiť otázkustiahnuť a tlačiť zákon s usmerneniamia oveľa viac
Zaregistrujte sa zadarmo alebo využite niektorý z platených balíkov.
Tento web je chránený pomocou systému Google reCAPTCHA.
Ochrana súkromia | Podmienky používania | Zásady používania cookies.
created by (2020)